Sunday, July 24, 2005

Jazztoner i roslagens öppna famn... Barndop och Furusundsrodd...


HAV LUST

Birgitta tog oss med till `sitt´ och Blidö´s Kulturhus där Stillhetens Rum bjöd på en stunds existentiell begrundan.. några av öns duktiga konstnärers alster
finns här att beskåda,i kaffestugan kunde smaskiga bakelser och en god kopp kaffe avnjutas till glad musik av en gästande pianist.

Tänk att en liten utställning om Varat, Döden och det som lurar där BAKOM ...
kan vara så positiv och utstråla Glädje!!! Märkligt!

Uje´s Dop

Aningen annorlunda dop skulle man gott kunna säga!! Uje Albert Isak Rubert, 5 månader gammal son till Åsa och Buster döptes på lördagen i Blidö Kyrka genom Rev. Lars Ragnar (Sumpen)Sundboms försorg. Assisterad av en rad förnämliga musiker, bl a farfar Tommy Blom (Popgruppen Tages) piano, Kenneth Arnström, klarinett m.fl. samt en hänförd samling dopgäster och kyrkobesökare (som vi bl a). som spelade och sjöng
Ave Maria (Trumpetsolo) , I denna Ljuva.., Tryggare kan ingen vara, Jag ville vara en stråle klar.. (Uje´s sång till sina föräldrar) Oh, what a Wonderful World.. (egen variant av Lars) och When The Saints... Tänkvärda, inspirerande och bara en liten aning förmanande men mycket kärleksfulla, blev prästens ord på vägen till den lille Uje och hans föräldrar. Barnet, som inte bara fann sig i att få hjässan blöt utan även fick sina fossingar tvättade utan att protestera, följde hela proce-duren med ett allvarligt intresse, men sken upp i ett stort glatt leende när prästen överräckte dopbeviset. Fascinerande liten kille!!
(och ingen i församligen fick upp kameran i tid till ´Dagens Bild´)

FURUSUNDSRODDEN
Lördagen bjöd sedan på en tur till Furusund. En roddartävling hade arrangerats troligen i förhoppning om bra väder, och genomfördes trots regn och vind. Sumpen & Co. underhöll de tävlande,besökande skärgårdsbor och sommargäster med härlig svängig Gladjazz och lyckades till sist lura fram SOLSKEN och vackert väder.. inte dåligt.. men så har ju Lars sin alldeles egna kommunikation med Honom där uppe!!
Nu hade han också hjälp av sin son Marcus Sundbom på Saxofon, trummis och basist från Papa Bue´s vikingar..
När Oh When the Saints sista toner ljudit från kaféscenen...

"Nu är det så illa att Papa Bue har tappat sina bilnycklar.... så om någon har.... "

-- detta var oroande eftersom bandet ju skulle åka vidare till konserten på Ljusterö frampå kvällen...

Men Marcus den´rådige´kröp in under scengolvet och plockade fram nycklarna och konserten var räddad, ock även sinneslugnet!!

Sedan bjöd Marcus oss på bilskjuts hem till Stockholm..

Oh, vilken underbar värld!!!!

2 comments:

Anonymous said...

Hej du!
Har inte möjlighet att svara och kommentera alla bloggar jag läst, kan bara konstatera att Jenny är mycket litterär, det borde bli nåt av henne (skriva en diktsamling)- mycket BRA! Tjusigt med Blidö, grattis till en fantastisk vistelse. Vad med prästkragen???
kram
g

Jennie said...

Gigi!

Om det var mig du syftade på, så säger jag bara tack så väldigt mycket.... :)